Výzva k zajištění ústavního práva na dostupnou zdravotní péči pro všechny občany!


 

Předsedové rozhodujících politických stran

širší vládní koalice

___________________________________________

 

CO:    Ředitele zdravotních pojišťoven

Ministr zdravotnictví

 

Výzva k zajištění ústavního práva na dostupnou zdravotní péči pro všechny občany!

 

 

Svaz pacientů ČR tímto vyzývá vás předsedy vládních koaličních stran hnutí ANO 2011 a ČSSD a podporující KSČM, ministra zdravotnictví a zdravotní pojišťovny, abyste i nadále zajistili občanům České republiky ústavně garantovanou dostupnou zdravotní péči zejména v otázce poskytování příspěvku na zdravotnickou pomůcku

 

  • brýlové obruby

  • dioptrické skla

a to v dvojnásobné výši, než je nyní.

 

Odmítáme diskriminační jednání státu, kdy Ministerstvo zdravotnictví ve vší tichosti nechalo schválit novelu zákona tak, aby nikdo netušil, že tím bude moci rušit příspěvky za zdravotnické pomůcky občanům a pojištěncům zdravotních pojišťoven.

 

Argumentovat tím, že za 58 miliónů může být hrazená jiná péče je stupidní zdůvodnění, které se jeví, jako mafiánství korupčníků. Tím navíc dochází k diskriminaci nemajetných a sociálně a ekonomicky slabých občanů, kteří často žijí ze státem garantované minimální mzdy – 13.350 Kč!

 

Všichni občané mají právo na ústavní listinou garantovanou dostupnou zdravotní péči, včetně zdravotnických pomůcek. I nejlevnější brýle „na pojišťovnu“ jsou zásadní pomůcka na zajištění samostatnosti mnoha občanů zejména v důchodovém věku nebo v sociálně tíživé situaci člověka.

 

Jménem poškozených občanů a pacientů vás vyzýváme, vraťte občanům příspěvky ze zdravotního pojištění na brýlové obruby, nyní ale už min. ve výši 300 Kč.

 

 

Grémium Svazu pacientů ČR

Luboš Olejár

prezident

 

 

 

Updated: 15.5.2019 — 21:19