Nestrkejte hlavu do písku, ministře zdravotnictví Jane Blatný!


 

 

Nestrkejte hlavu do písku,

ministře zdravotnictví Jane Blatný!

 

 

Svaz pacientů ČR

je zděšený z Vašich výroků, že v době, kdy okres za okresem se dostává do totální nákazy infekcí Covid-19 a nemocnice kolabují jedna za druhou pod náporem infikovaných pacientů, tak chcete otevírat bez důsledné kontroly obchody a markety.

 

Nemocní a jejich příbuzní nám píšou, jestli jste se nezbláznil a s Vámi i ministr obchodu Havlíček.

 

Otevírat obchody a markety v této době je šílenství! Podívejte se, jak se dodržují anticovidová opatření už dnes v některých prodejnách potravin a drobného zboží. Nikdo už nehlídá počty osob v prodejnách, nikdo neřečí kontrolu používání dezinfekce u vstupu do prodejen. Lidé se chovají nezodpovědně, jak je to u části lidstva zvykem, protože jim v rodině (nebo blízká osoba) ještě nikdo neumřel na Covid-19! My ty zkušenosti bohužel máme.

 

Čemu se divíme, že může být takový cynik je například Daniel Landa, kdy mu na covid-19 zemřel jeho kamarád Pavel K. ve 42 letech, tak nechápeme, proč se domáhá rozvolňování, a tím dojde k šíření infekce v České republice.

 

Když nejsou na místě citelné pokuty za porušení pravidel, pak se nedivte, že lidé kašlou na opatření. Situace je velmi podobná té v srpnu 2020, kdy bylo třeba nasadit roušky, ale Vláda to neudělala a důsledek máme až doteď. Takže počty nakažených covidem-19 stoupají, nemocnice už nemají volná lůžka, a Vy rozhodnete, ať si lidé dělají co chtějí?! No, to půjde před soud, pane ministře Blatný!

 

Podívejte se do Velké Británie jaké drakonické pokuty nasadili proti lidem, pokud jen budou lhát z jaké země přichází, aby se vyhnuli karanténě! Podívejte se do Německa, jak Vláda rozehnala bruslící rodiče s dětmi z jezera. Poslali tam vrtulník, aby je vyhnali se srocování na ledě, aby nešířili infekci!

 

Jste Vláda České republiky, tak čeho se bojíte? Bojíte se těch hloupých keců politiků z ODS, SPD, Pirátů, KDU, a STAN? Copak oni mají odpovědnost rozhodovat o záchraně života obyvatel České republiky?!  Ukázali nám to ve čtvrtek 11. února, kdy neschválili opatření stav Nouze jen proto, že dělají předvolební kampaň!

 

Ty ubohé řeči, že už je tady stav Nouze 130 nebo 200 dnů jsou o čem? O ničem! Jen tlachy, tlachy a tlachy. A lidé umírají na covid-19, už jich zemřelo přes 18 tisíc!

 

Pokud Ústavní soud ČR je odpovědný, tak NIKDY nemůže jít proti obyvatelům a nechat je šířit infekci, nebo je umřít na ulicích kvůli rychle nákaze mutacemi covid-19.

 

Až každý den bude v médiích uváděná situace s JIPek, ARO a nemocnic, jak lékaři a sestry bojují za udržení člověka před smrtí způsobené infekcí dýchacích cest Covidem-19, pak nebude mít opozice co říct!!!

 

Vyzýváme Vás, pane ministře zdravotnictví,

 

  • nestrkejte hlavu do písku a rozhodujte ve prospěch záchrany životů obyvatel České republiky!

  • buďte odpovědný a nedovolte otevírání obchodů a marketu bez důsledné kontroly provádění nařízených opatření včetně okamžitého uzavírání těch prodejen, kde nebudou hlídat pravidla!

  • srovnejte ministra Havlíčka, ať se Vám neplete do kompetenci a nevykřikuje rozhodnutí dřív, než jsou schválená vládou!

  • a nakonec žádáme, používejte takový respirátor, který Vám nebude padat z nosu a bude přiléhat ke tváři! Buďte příkladem a vzorem pro nás všechny!

 

 

Svaz pacientů ČR

 

 

 

Updated: 17.2.2021 — 23:54