Zrušme soukromé exekutory

Zrušme soukromé exekutory

 

clause-370933__180Opravování předpisů pro provádění exekucí je nesystémový pokus o zlidštění zločinu, kterým bylo svěření exekucí do soukromých rukou.  Takovéto pokusy jsou exekutorské mafii pro smích. Je nutné konečně zrušit zákon, který umožňuje, aby exekuce prováděly místo státních soudních vykonavatelů soukromé firmy. Ty jsou příčinou národního neštěstí. Není možné zabránit tomu, že zničí každoročně asi 10% obyvatel státu, protože kdo nedokáže včas zaplatit dlužnou částku, je odsouzen ke zničení, protože jistě nebude schopen zaplatit deseti a vice násobek jako kořist soukromých exekutorů a jeho „dluh“ poroste geometrickou řadou. To se ví již dlouho.

Náprava měla být nejpozději již tehdy v programu ČSSD a i to mohlo přispět k lepšímu volebnímu výsledku. Ale teprve teď se domluvilo asi 6 poslanců a přicházejí se správným zdůvodněním nutnosti odejmout exekutorství ze soukromých rukou, neboť to je nutná podmínka zásadní nápravy. Mezi těmi navrhovateli je také poslanec ČSSD Foldyna a jestli ČSSD nechce propadnout v příštích volbách, je nutné, aby se celá energicky připojila k Foldynově iniciativě. Absolutně nemá na vybranou.

Zásadní schéma návrhu je jasné. Soukromníka nelze dost účinně regulovat a ani mu nedovolit zisk. Soukromník totiž může dělat, co není zakázáno a nejde zakázat všechno, co oběti exekutorů ničí. Naproti tomu státní úředník smí dělat jen to, co mu zákon dovoluje a lze mu dovolit právě to, co je nezbytně potřeba.

Praha 1.3.2015

 

Svaz pacientů ČR

Ing. Josef Mrázek, CSc., viceprezident

 

Updated: 14.11.2015 — 23:53