Vyzva Vládě ČR: Zajistěte bezinterferonovou léčbu všem pacientům s chronickou virovou hepatitidou C


 

Otevřený dopis Vládě České republiky

 

 

Vyzýváme Vládu České republiky,

zajistěte bezinterferonovou léčbu

všem pacientům s chronickou virovou hepatitidou C !

 

 

Svaz pacientů ČR se připojuje ke snaze televize Prima, aby všichni pacienti s chronickou virovou hepatitidou C měli zajištěnou zdravotní péči v reálné době.

 

Vyzýváme Vládu České republiky, zajistěte v souladu s Ústavou ČR  bezinterferonovou léčbu, a to všem pacientům s chronickou virovou hepatitidou C.

 

Zejména v této době využijte svého práva a vydejte Nařízení vlády, kterým zřetelně nastavíte pravidla k zajištění této péče zdravotním pojišťovnám, příslušným zdravotnickým zařízením a pacientům tak, aby nejpozději do 2 týdnů pacienti měli potřebnou léčbu hrazenou z veřejného zdravotního pojištění.

.

Obdobné Nařízení vlády jste již vydali ve prospěch léčby pacientů s roztroušenou sklerózou.

.

Svaz pacientů ČR se rozhodl poskytnout právní podporu pacientům, kteří se cítí odmítáni neústavním postupem zdravotních pojišťoven a nemocnic pro léčbu v reálném čase a vynutit pro ně dostupnou péči i soudními rozhodnutími. Naši právníci jsou připraveni k zastupování i českým státem poškozených pacientů.

.

Kontaktní e-mail pro poškozené pacienty: PORADNA@pacienti.cz

.

 

Očekáváme, že vydáte Nařízení vlády ve prospěch léčby pro pacienty s chronickou virovou hepatitidou C, aby se nemocní pacienti nemuseli domáhat potřebné léčby u soudu.

.

 

Luboš Olejár, v.r.

prezident Svazu pacientů ČR

 

 

 

 


 

 

 

Updated: 22.11.2017 — 22:04