Proč čeští zubaři odmítají pacienty?! Debata v ČT s Michaelou Jílkovou


 

Proč čeští zubaři odmítají pacienty?!

 

 

Debata v ČT s Michaelou Jílkovou,

Romanem Šmuclerem a

Lubošem Olejárem

o nedostatku zubařů a předražené protetice a předražené ceně práce!

 

 

V diskusním pořadu Máte slovo České televize 15. března veřejně přiznal prezident Stomatologické komory Doc. MUDr. Roman Šmucler,

 

že chtějí ošetřovat jen pacienty, kteří platí hotově, a proto vyhlásili tzv. „kartelovou dohodu“, že pacienty žádajících ošetření chrupu jen ze zdravotního pojištění budou odmítat lhaním a také podvodným jednáním vůči zdravotním pojišťovnám, že mají plný stav registrovaných pacientů pomoci.

 

 

Na takovýto postup musí zdravotní pojišťovny okamžitě reagovat prováděním kontrol a pravidelným zveřejňováním počtu registrací u stomatologů a volné kapacitě každého zubaře. Tyto kontroly musí být minimálně 2x do roka.

 

 

Proto se Svaz pacientů ČR obrátí na ministra zdravotnictví a předsedu vlády, aby přijali příslušné opatření Nařízením vlády tak, aby bylo urychleně ukončené nezákonné jednání zubařů.

 

Obdobně by měla zahájená kontrola stomatologických ordinací a jejich nezákonného postupu vůči pacientům orgány činnými v trestním řízení pro trestní čin poškozování cizích práv (dle § 209 Trestního zákoníku).

 

Svaz pacientů ČR dále podá Vládě České republiky podnět k regulaci cen za protetiku a protetické práce stomatologů a podá návrh na zrušení České stomatologické komory a převedení kompetenci na Ministerstvo zdravotnictví.

 

Grémium Svazu pacientů ČR

 

 


 

Debata v České televizi 15.3.2018:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Updated: 16.3.2018 — 22:35