Výzva ministru zdravotnictví: Nechte odvolat gen. ředitele VZP Zdeňka Kabátka


 

 

Výzva ministru zdravotnictví:

Nechte odvolat gen. ředitele VZP Zdeňka Kabátka

z funkce gen. ředitele VZP!

 

 

 

 

 

Vážený pane ministře,

 

Svaz pacientů ČR vyjadřuje velké znepokojení k postupu papaláše gen. ředitele VZP Zdeňka Kabátka, bývalého zaměstnance Ministerstva zdravotnictví v dobách ministra T.Julínka a náměstka M.Šnajdra (za ODS), který se nechal očkovat v nemocnici vakcínou určenou zdravotníkům a seniorům nad 80+ let.

 

Jak tomu máme rozumět? Šlo o korupci nebo uplácení, aby se dostal k vakcíně?

 

Jak tomu mají rozumět třeba jen naši členové, kteří jsou také pojištěnci VZP v kategorii 80+ let a ještě mají další onemocnění, jako diabetes, srdeční obtíže apod.? Oni čekají v řadě, až na ně dojde pořadí podle nastaveného systému ministerstvem a Vládou ČR.

Dokonce i já osobně čekám v pořadí, byť nejsem v kategorii 80+, ale mám dvě chronické onemocnění, která by mě měli upřednostnit. Navíc jsem pojištěnec VZP a bývalý člen Dozorčí rady VZP.

 

K tomu bych mohl použít argument, že se setkávám v Poradně s pacienty, a měl bych se chránit!

 

Mohl bych využít svých kontaktů ve zdravotnictví, a nechat se naočkovat vakcínou proti Covid-19  mimo stanovený systém ministerstvem.

 

Cítíme se oklamání, cítíme to jak hrubý faul ze strany člověka, který má být příkladem a vzorem. Zdá se, že protekce a korupce jede i nejvyšším patře VZP.

A v této době takto jednat je největší amorálnost svého druhu. Vzít vakcínu potřebným pro svůj sobecký zájem, NEMÁME NA TO OMLUVU.

 

Nemáme jiné řešení pro p. Kabátka, který zradil spoluobčany, dokonce i pojištěnce VZP, kteří jej platí ze svých zdravotních daní, NEŽ jej odvolat z funkce gen. ředitele.

 

Členové Správní rady VZP za stát by měli dostat jasný pokyn na odvolání Zdeňka Kabátka z funkce gen. ředitele VZP!

 

Děkujeme.

 

Luboš Olejár

prezident

 

 


 

Updated: 21.1.2021 — 19:34