4 kroky k získání odškodnění


4 kroky k získání odškodnění

 

Advokátní kancelář JUDr. Viktora Paka připravila návod na postup při vymáhání odškodnění za poškození při poskytované zdravotní péči ve zdravotnickém zařízení.

Jak to funguje?

pak1
advokát Judr. Viktor Pak říká: 

„Naším cílem je pomoci klientovi získat odškodnění, které mu náleží. Vždy s klientem otevřeně probíráme, jakou naději na úspěch jeho případ má, abychom mohli doporučit, zdali má smysl do soudního řízení vstupovat. Proto máme jasně stanovený a léty osvědčený systém, jak v případu postupujeme.

Co se tedy děje poté, co nám poprvé zavoláte nebo napíšete? Popíšeme vám postup na klasickém případu, kdy dojde k pochybení nemocnice.“

 

1.

Vyslechneme si základní informace o vašem případu a zároveň s vámi hned probereme možná úskalí. Tato první konzultace je vždy zdarma, nebojte se nám proto zavolat.

2.

Zjistíme, ve které nemocnici a jakým způsobem došlo k poškození pacienta.

3.

Na základě plné moci si vyžádáme kopie zdravotnické dokumentace a z medicínského i právního hlediska posoudíme. Detailním vyhodnocením zdravotnické dokumentace zvýšíme pravděpodobnost úspěchu ve věci. Ve vybraných případech, kdy je dokumentace rozsáhlejší a její posouzení je tedy časově výjimečně náročné, účtujeme přiměřený paušální poplatek za prostudování dokumentace. O tomto poplatku vás ale vždy předem informujeme, nemusíte se tedy bát nákladů, o kterých byste dopředu nevěděli.

4.

Dospějeme-li k závěru, že nemocnice za poškození odpovídá, škodu vyčíslíme a vyzveme nemocnici k její úhradě, případně podáme žalobu.

Pokud naopak nepovažujeme případ za nadějný, vypracujeme pro vás podrobný rozbor s medicínským i právním odůvodněním, proč doporučujeme se věcí dále nezabývat.

5.

Pokud případ dospěje do stadia soudního sporu, postaráme se o vše potřebné a budeme vás v součinnosti s vámi zastupovat. Po tuto dobu neplatíte žádný poplatek za naši práci.

6.

Jestliže soud rozhodne o odškodnění ve váš prospěch, naši odměnu za celé soudní řízení a zastupování tvoří procentní podíl z vysouzené a již vyplacené částky. Pokud vám soud odškodnění nepřizná, neplatíte za naše zastupování před soudem nic.

Společně tak sdílíme riziko úspěchu i neúspěchu a vy se zároveň nemusíte obávat vysokých nákladů v průběhu řízení.

 

4 kroky k získání odškodnění

www.akpak.cz

 

 

Updated: 26.5.2016 — 20:54