Výzva k odvolání ministra zdravotnictví prof. Válka!


 

Předseda Vlády České republiky

Ing. Petr Fiala

 

 

Výzva k odvolání ministra zdravotnictví prof. Válka!

 

Vážený pane předsedo Vlády ČR!

 

Vyzýváme Vás k odvolání prof. Vlastimila Válka z pověření být ministrem zdravotnictví, a to z důvodů více než ¾ roku trvajícího nedostatku léků, kdy tím dochází k ohrožování zdraví a životů pacientů.

 

Prof. Válek a jeho odborný náměstek Dvořáček pouze veřejně slibují od loňského října, že léky budou pro pacienty v lékárnách dostupné zejména antibiotika!

 

Ale jsou to jen plané sliby, které nemocné neuzdraví nebo životy nezachrání. Svoji neschopnost svádí na výrobce, dodavatele léků, na chřipkovou epidemii (a možná i na Jižní Koreu, že nedodala slíbené léky), která probíhala od podzimu, a že se situace zlepší v polovině května až bude teplejší počasí a některé nemoci nebo pacienti už nebudou. To si pan ministr děla z nemocných občanů srandu? 

 

Situace na trhu s antibiotiky, léky proti horečce či bolesti, ale i některými onkologickými léky je střídavě napjatá a tragická už dlouhé měsíce.

 

Když se vám v lékárně po předložení receptu dostane místo léku jen rozpačitého pohledu lékárníka za tárou (nebo-li pokladnou), je vedle vzteku přirozené klást si otázku, čím to je, a kdo za to může.

 

Odpověď je jednoduchá. Ministr zdravotnictví prof. Válek absolutně selhal a proto musí z vlády pryč.

 

Vyměňte jej za schopnější organizátora věcí zdravotnických!

 

V úctě,

 

 

Luboš Olejár, v.r.                                                    Mgr. Libuše Pešlová, v.r.

prezident                                                                viceprezidentka

 

 

 

Updated: 15.6.2023 — 15:17